Tésztaalapként a kefíres kevertet szoktam alkalmazni. Hasonlít a piskótához, de nem olyan nyögvenyelős. 1 pohár finomliszt, 1 pohár rétesliszt, 1 pohár cukor, 1/2 pohár olaj, 3 tojás, kefír, 1 sütőpor, csipet só, kevés őrölt gyömbér és fahéj. Ez a nagy (450 g) kefíres pohárhoz illeszkedő összetétel, ha más méretű a pohár, a tojás és a sütőpor mennyiségét kb. arányosítjuk; kicsit több tojás nem szokott ártani neki.
A cukrot és a tojásokat elkeverem, hozzáadom az olajat, és a fűszereket. Utána következik a sütőporral elkevert liszt, és a kefír. A kefír elvileg 1 pohár, gyakorlatilag addig szoktam adagolni, amíg a massza önterülő sűrűségűvé nem válik. Mindjárt megy is a tepsibe, mert aztán sűrűsödne.
175 fokon sül, amíg gusztusos színe nem lesz.
A kisült tészta tetejére vaníliapuding kerül. Ehhez a nagyobbacska tepsihez két tasakból.
A pudingra még bőrösödés előtt rárétegezem a gyümölcsöt. A képen látható konkrét esetben magozott meggy. Arra pedig tortazselét csorgatok, hogy összefogja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése