Adott volt a tenyészidőszak alatt teljes méretűre nőtt, félérett cukkini. Először is leküzdöttem róla a héját. Aki nem dolgozik, ne is egyék - ez ebben az állapotában embert kívánó feladat. A belet eltávolítottam, a húsát felkockáztam. Felaprítottam egy nagy és egy kis gerezd "elefánt-fokhagymát", megfejeltem kevés valódi fokhagymával is. Adott volt maradék fűszeres olaj, amelyben korábban aszalt paradicsomok áztatták magukat. Egy hőálló tálban felhevítettem, megfuttattam rajta a hagymát. Megfűszereztem: oregánó, pirospaprika. Beletettem a cukkinit, és hintettem rá ételízesítőt. Mérsékelt lángon kevergettem egy darabig, hogy az olaj és a fűszerek eloszoljanak. Közben főztem rizsszemnek titulált tésztát. Leszűrés után ezt is a tál tartalmához forgattam, és lefedve fél órára sütőbe tettem.
Azért teszem közzé, mert megeshet, hogy másnak is tetszik az eredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése