2014. június 2., hétfő

Lencse, gomba, hagyma, tojás

A gomba tojással egy közismert és rugalmas étel. A hozzávalók rendelkezésre állásától és/vagy aktuális kedvünktől függően lehet a tojás a domináns - ekkor inkább gombás rántottának nevezhetjük - vagy a gomba is. És a két véglet között tetszés szerint.
Az aprított vöröshagyma mind a gombához, mind a rántottához jól illik. Ez lehet a harmadik mennyiségi összetevő. Amivel még könyvben, vagy neten nem találkoztam, az a főtt lencse. Önmagában enyhe ízű, ami van neki, az jól megy az előbb felsoroltakhoz. Tápértéke pedig magas.
Készítéskor előbb a hagymát futtatom meg valami zsiradékon, ráteszem a gombát, és addig párolom, amíg a fölös nedvesség el nem távozik. Hozzáadom a puhára főzőtt lencsét, megfűszerezem: bors, borsfű, darált paprika (ez sós is), kevés ételízesítő. Ha elég forró, mehet rá a tojás, amivel addig kevergetem, amíg meg nem köt rajta.
Ez az együttes ízletes, és igen laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése